Flere på nett - kartlegging av digital kompetanse i Sauda

Klikk for stort bildeMålet er flere på nett! Kommunen ønsker å legge til rette for et lavterskeltilbud for å heve digital kompetanse blant innbyggerne.  
 

Kommunene legger i disse dager ut et manuelt kartleggingskjema for å kartlegge den digitale kompetansen i befolkningen. Målet er (senere i høst) å tilby et lavterskeltilbud for å heve kompetansen på digital bruk blant våre innbyggere. Dette kan for eksempel være enkle kurs eller mulighet til å ha fokus på å lære for eksempel hvordan man bestiller legetime på nett, bruker nettbank, leser aviser på nett med mer. 


Målet i første omgang er å få kartlagt hva våre innbyggere trenger av bistand. 
Det legges stadig opp til flere digitale nettbaserte tjenester. Både regjering, stat, fylke og kommune legger opp til overgang til flere tjenester digitalt. Kommunen ser derfor at det er viktig at kompetansen i forbindelse med dette heves blant innbyggere, og det er derfor vi nå starter kartleggingen. 

Vi ber alle som har behov for å lære enkle digitale tjenester å fylle inn skjemaet (det tar kun et par minutter). Fristen for å levere inn til Kundetorget (Rådhuset) er 15. mai 2019. 

Kartleggingskjemaet legges blant annet ut på legekontoret, biblioteket, Kundetorget, NAV, Mental Helse, Frivilligsentralen i Sauda. I tillegg vil det bli lagt ut hos Sauda Sogelag og i Pensjonistforeningen. 
Eldrerådet og Funksjonsnedsettes Råd har blitt forelagt skjemaet for å bidra med eventuelle innspill. 

Fant du det du lette etter?