Nytt smittetilfelle i Sauda - oppdatert 21.04

I går testet en ny saudabu positivt for koronasmitte.

21.04:

Kommunen har hatt en del henvendelser fra bekymrede saudabuer, pga. at kommunen i det siste har hatt noen enkelttilfelle med Covid 19 smitte.

Vi kan berolige med at vi i denne fase, anser å ha kontroll mht. situasjonen rundt de smittede.

Vi har også avklart smittevei i det siste smittetilfellet.

Det utføres en utvidet smittesporing rundt de smittede. De smittede er satt i isolasjon, og nærkontakter er satt i 10 dagers karantene. Husstandsmedlemmer til nærkontakter er satt i ventekarantene – dvs. de er i karantene inntil negativt svar foreligger på den som er definert som nærkontakt.

Generelt kan man si at det er nærkontakter som blir satt i karantene og testet. Nærkontakter til nærkontakter blir ikke sporet – uten i spesielle tilfelle. Skulle nærkontakter teste positivt, vil nærkontaktene til disse bli sporet/satt i karantene.

Mht. evt tiltak ved skoler, så vil dette først bli innført dersom det blir påvist smitte hos en elev.

Alt dette er ihht. myndighetenes anbefalinger.

Korona smitter hovedsakelig ved luftdråpesmitte. Vi anbefaler at den enkelte overholder de generelle smittevernreglene når det gjelder avstand, hygiene, og at de ikke er sosiale om de får luftveissymptomer. Skulle man få luftveissymptomer bør man teste seg.

20.04:

Vedkommende er satt i isolasjon, og smittesporingen er påbegynt.
Det er foreløpig ukjent smittevei.