Påskeanbefalinger fra regjeringen

De nye nasjonale tiltakene gjelder selvfølgelig også i påskeferien – uansett hvor den tilbringes. Den lokale forskriften gjelder som et supplement til de nasjonale tiltakene, og vil gjelde for alle som skal oppholde seg i Sauda kommune.

Det aller viktigste er at vi denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg.

• Vi fraråder altså ikke reiser til hytta – men reis bare med egen husstand.
    • Hvis du bor alene kan du reise sammen med én eller to faste venner eller én fast husstand.
  • Kommer du fra et område med høy smitte, bør du ikke overnatte på hotell  eller tilsvarende overnattingssteder i påsken. . Du bør heller ikke dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk.
  • Anbefalingen om å bare ha besøk av to personer og to meters avstand gjelder både hjemme og på hytta.
  • Hvis du bor på et sted der kommunen fraråder besøk hjemme – bør du heller ikke ha besøk der du tilbringer påsken.
  • Anbefalingen om å holde to meter avstand gjelder enten du tilbringer påsken i byen eller på fjellet.
  • Anbefalingen om å unngå steder der mange mennesker samles og bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand, gjelder både på fjellet og i byen.
  • Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk og test deg ved minste mistanke.
  • Hold deg hjemme hvis du er i karantene eller venter svar på koronatest.