Lokale restriksjoner - mutert virus påvist i nærliggende kommuner

Flere nærliggende kommuner har nå fått påvist mutert virus, og Sauda kommune har innført strenge restriksjoner.

De lokale restriksjonene som ble vedtatt i beredskapsledelsen 25.01.21 vil nå også gjelde for besøk til/fra alle kommuner i ring 1 og 2 på østlandet og vestlandet. Dette inkluderer nabokommunen vår Ullensvang.

• Vi fraråder alle reiser til områdene i ring 1 og 2 som ikke er strengt nødvendige.
  • Vi oppfordrer alle som kommer tilbake til Sauda om å være varsom med de som du omgås med.
  • Vi anbefaler å unngå besøk til eldre og sårbare personer de første 10 dager etter at du er tilbake fra området.
  • Vi oppfordrer alle som har vært i de aktuelle kommunene om å være spesielt oppmerksomme på om de utvikler symptomer på covid19 sjukdom.
  • Selv lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber må medføre at du tester deg og være i karantene inntil svar på testen foreligger.
  • Har du i løpet av de siste 10 dagene hatt nærkontakt med noen som har hatt opphold i en av disse kommunene, må en vise varsomhet, og ha lav terskel for å teste seg.
  • Du blir frarådet å gjennomføre besøk på sykehjem og omsorgsboliger de første 10 dagene etter hjemkomst fra disse kommunene.

Dersom du allerede har testet deg uten symptomer:

• Dersom du har testet deg uten å ha symptomer etter å ha kommet tilbake fra dette området bør du likevel følge rådene om å være varsom og følge godt med på egen helse. Du må teste deg på ny dersom du får symptomer.

Oversikt over kommuner i ring 1 og 2

Ring 1 og 2

Ring 1 - østlandet

Halden, Sarpsborg, Nordre Follo, Oslo, Ås