Spørsmål og svar om hyttebesøk, reising og sosialt

Spørsmål og svar

Kan jeg dra på hyttetur med venner fra samme kommune?

Ja, men inntil videre gjelder følgende råd fra regjeringen:

• Du bør unngå flere enn 10 sosiale kontakter i uken.
  • Det anbefales ikke besøk av mer enn 2 personer

Kan jeg dra på hyttetur med venner fra en annen kommune?

Det bør unngås å dra på hyttetur med venner fra andre kommuner. Dette for å hindre smittespredning mellom ulike risikonivåer.

Kan vi som er fra kommuner med tiltaksnivå klasse A (Haugesund, Karmøy osv.) reise på hytten i Sauda?

Ja, men dere skal overholde lokal forskrift og rådene fra regjeringen. Du skal ikke gå på den type butikker, som er vedtatt stengt i din kommune. Du skal ikke oppsøke andre personer.

Kan vi som ikke er fra en kommune med tiltaksklasse komme på hytten i Sauda, og besøke lokale butikker/attraksjoner?

Du kan gå på den typen butikker som er åpne i din hjemkommune. Du skal ikke gå på den type butikker, som er vedtatt stengt i din kommune. Du bees om å bruke munnbind og holde god avstand til lokale innbyggere.

Kan jeg reise på besøk til venner/familie i andre kommuner, som ikke er i tiltaksklasse A?

Ja, men vær ekstra påpasselig med å overholde smittevernrådene og regjeringens påskeråd. Overnattingsbesøk anbefales ikke.
Unødvendige reiser anbefales ikke.

Kan jeg reise på besøk til venner/familie som bor i kommune i tiltaksklasse A?

Dette frarådes på det sterkeste. Du har en betydelig risiko for å bli smittet, og evt selv smitte annen familie og venner.

Kan jeg reise til f.eks tannlege eller lege i Haugesund?

Det anbefales at dette om mulig utsettes inntil man har fått smittesituasjonen under kontroll i Haugesundsområdet.

Kan en vennegjeng samles til middag?

Det anbefales ikke. Jo flere samlet, jo større grad kan smitte overføres. Særlig dersom man kommer fra regioner med forskjellig smittetrykk.
Nasjonal anbefaling er at en ikke har besøk av mer enn 2 gjester.

Hvor mange kan vi være samlet i et lokale?

Maksimalt 10

Hvordan skal vi som pendler forholde oss til jobb i kommuner med tiltaksklasse A?

Følg forskriften i disse kommunene. Vær nøye med smitteverntiltak. Ha lav terskel for å teste deg om du får symptomer. Tenk smittevern også i husstanden.

Se regjeringens påskeanbefalinger for mer informasjon.