Fra 1. mai skal det bli enklere og billigere å bygge terrasser og små tilbygg på egen eiendom.

Lite nedbør siste tiden og tørr vegetasjon gjør at Sauda går fra middels skogbrannfare på fredag 30. april til stor skogbrannfare.

Vi har nå fått svar på alle prøvene som ble tatt i helgen, samt i forrige uke, i forbindelse med smitteutbruddet knyttet til Sauda Bilverkstad/Meca Sauda.

Hittil har Sauda hatt enkelttilfelle med Covid19 smitte. Nå har vi et smitteutbrudd lokalisert til en bedrift i Sauda. 3 av 5 ansatte har fått påvist smitte ved den pågående smittesporing.

I går testet en ny saudabu positivt for koronasmitte.

Enhet for hjemmetjenester i Sauda kommune har fått tilskudd til aktivitetstilbud, herunder måltidsvenn og bussturer, hos eldre og seniorer som bor hjemme eller i omsorgsbolig.

I samsvar med vedtektene samt retningslinjer for fiskefondet er det i år kr.64 290 som kan brukast primert til konkrete fiskefremjande tiltak elle til tiltak som fremmer rekreasjonstilbod og/eller til friluftsliv.

Arbeidet forventes å vare ut august. Mellom april og juni skal det legges fjernvarmerør i bakken.

Da blir Haakonsgaten stengt, mens Fv520 blir regulert med trafikklys. Resten av arbeidsperioden skal krysset holdes

åpent for trafikk.

Sauda kommune har fått på plass en nasjonal løsning for å sende bekymringsmelding til barnevernet.

Vårplanting

Vil du plante skog? Skogbruket ser etter arbeidskraft for å plante omkring 350 000 skogplanter i Rogaland før sommaren kjem.