For gründere

For gründere

Har du planer om å starte egen virksomhet? Ta kontakt med oss om du har spørsmål. Nedenfor finner du også noen tips på veien videre. Enkelte går med planer om å starte egen virksomhet. 

Spørsmål som melder seg

Mange spørsmål melder seg. Hvordan skal jeg komme i gang? Hvilken organisasjonsmodell skal jeg velge? Hvordan registrerer jeg firmaet? Hva med regnskapet? Hvordan skal jeg markedsføre firmaet eller produktet?

Hvem kan hjelpe?

Det er mange institusjoner som arbeider med å hjelpe nyetablerere. Skape, Innovasjon Norge, Rogaland fylkeskommune og Fylkesmannens landbruksavdeling arbeider for å hjelpe deg som har behov for noen å sparre med. Hjelpen er gratis.
Vi er positive til en samtale om hvordan du skal gå videre med dine ideer. Ta gjerne kontakt.
 

Lenker til oppstartshjelp

Du kan ta kontakt med Innovasjon Norge med dersom du har en innovativ forretningsidé og ønsker hjelp for å få realisert den. De kan også bistå deg i å knytte kontakter eller bygge nettverk, utvikle bedriften din og å etablere bedriften utenlands. 

Skape leverer opplæring og rådgivning for det som ønsker å starte bedrift. De gir deg en oversikt over ulike tilbud i Rogaland, og kan også henvise deg til annen nyttig informasjon som har relevans for bedriftsetablering. 

Altinn har samlet det du trenger å vite for å etablere deg som næringsdrivende og drive næringsvirksomhet i Norge. De kan veilede deg gjennom det offentlige regelverket og tipser deg om støtteordninger og hjelpemuligheter. Du finner også lenker til skjemaer, til lovtekster og til fordypning hos andre.  

Valide er en del av kompetansemiljøet i Rogaland. Valide er en innovasjons- og inkubatorvirksomhet som hjelper med å omsette gode ideer til vekstbedrifter.

VRI - Virkemidler for Regional Innovasjon
VRI Rogaland tilbyr faglig og finansiell støtte til langsiktige, forskningsbaserte utviklingsprosesser i regionen. Prosjektet skal bidra til å videreføre, styrke og fornye det gode samhandlingsklimaet som er etablert mellom FoU og kompetansemiljøer, bedrifter og offentlige myndigheter.

Viktige lenker for etablerere